20. April DK • Koncertsalen, København (Support Mr. Sipp)
22. April NO • Nidaros Blues Festival, Trondheim

“I’m Back” Bluesrock legenden Walter Trout er tilbage og fyrer igen løs på alle cylindre efter sin levertransplantation i 2014. Nu kalder landevejen igen, og dén fører heldigvis til København, så vi atter kan opleve Walter på scenen, der hvor han har det allerbedst. Alle anmeldelserne af seneste koncerter har været totalt overvældende.

66-årige Walter Trout blev født i Ocean City New Jersey. Han synger og spiller fortrinsvis blues, men også hård rock. Han er dansk gift og de har gennem en menneskealder boet i Huntington Beach i Californien.

Walter begyndte at spille på trompet i skoleorkestret, men lærte at spille guitar i 1965. Han fik efterhånden nogle småjobs i mindre lokale orkestre inden han flyttede til Los Angeles i 1974, hvor han var rytme guitarist i boogie kongens John Lee Hooker’s band.

Walter Trout blev i 1981inviteret til at spille guitar i det legendariske blues/rock band Canned Heat. Hans præstationer her medvirkede til, at han fik en invitation til at spille med John Mayalls Bluesbreakers. Bandet gæstede Midtfyns Festival 1986, en begivenhed som blev optaget af DR. Han prøvede, efter engagementet hos Mayall, for første gang i årevis at være ædru ved en koncert, men først da Carlos Santana på et hotelværelse i Berlin 1987 overbeviste ham om, at han var ved at forspilde en yderst lovende karriere, besluttede han at blive helt ”clean”.

Midtfyns Festival 1989 blev den egentlige start på karrieren som orkesterleder. 3 af skæringerne på hans første soloalbum, "Life In The Jungle" blev optaget live på Midtfyn. I Danmark mødte han også sin hustru, Marie, og de følgende 7 år opholdt han sig her i lange perioder, ligesom han turnerede flittigt med Walter Trout Band. Successen bredte sig fra Danmark til det øvrige Europa, og i 1996 var der etableret 14 fanklubber i Europa, samt en international sammenslutning af disse.

I 1998 lykkedes det at opnå et gennembrud i USA med CD’ en “Walter Trout”, og efterfølgende havde han sin første amerikanske turné med sin gruppe, som nu blev kaldt The Free Radicals. Siden da har han turneret hele verden, men er ikke sjældent på besøg i Danmark, hvor han bl.a. var hovednavn på Frederikshavn Bluesfestival i 2007 og 2015.

Walter gennemgik en hefting levertransplantation i 2014 og var få dage fra at miste livet. Hans seneste CD “ALIVE IN AMSTERDAM” udkom 17. juni og numrene vibrerer af liv og dybde. Efter transplantationen kunne han end ikke løfte guitaren og spille en eneste tone, men efterhånden, som han har genvundet styrken, er musikken kommet tilbage, så når han tager guitaren op i dag er det med en livgivende, glad og grænseløs nerve og følelse han spiller ”Jeg har det som om jeg er 17 igen” siger han.

Walter Trout Gui, voc
Samuel Avila Keyboards, voc
Johnny Griparic Bass
Michael Leasure Trommer
Jon Trout Guitar
   
Hjemmeside www.waltertrout.com
Pladeselskab www.mascotlabelgroup.com
load more hold SHIFT key to load all load all