Fredag 2. Juni • Train, Tolbodgade 6, 8000 Aarhus.
BLUES & GOSPEL NIGHT med RUTHIE FOSTER & BIG CREEK SLIM
www.train.dk  Billetpris: 270,- + gebyr 
www.ticketmaster.dk

Lørdag 3. Juni • Bartof Station, Solbjergvej 3, Frederiksberg 
www.bartofstation.dk   Billetpris: 175,- + gebyr 
www.billetlugen.dk

Rick Estrin & The Nightcats, en veltrimmet underholdningsmaskine og et at USAs største bluesband, med de karismatiske frontfigurene Rick Estrin på vokal og bluesharp og norske Kid Andersen på guitar.

Det hele startede en septemberdag i 1976. 26-årige Rick Estrin mødte guitaristen Charlie Baty i San Fransisco. Begge elskede blues og swing, og de var altid at finde på de mange klubber i området. Allerede dengang bestemte de sig for at gøre musikken til deres levevej, og en bassist og trommeslager blev fundet, og Little Charlie & The Nightcats var en realitet.

Ingen drømte dengang om alt den hæder, ære, priser og international anerkendelse som ventede bandet. De mixede traditionel Chicagoblues med rock ’n roll, swing og jump blues, og da den første plade, ”All the Way Crazy”, kom i butikshyldene i 1987 var de allerede et internationalt navn.

Trods succesen forlod Charlie Baty gruppen i 2007, og dermed skiftede bandet navn til Rick Estrin & The Nightcats. Nyt blod blev tilført da nordmanden Christoffer “Kid” Andersen valgte at flytte fra Norge til California i 2007. I dag er Kid Andersen en etableret og efterspurgt guitarist producer og har været en Nightcat i 10 år nu. Sammen med bassist og keyboardspiller Lorenzo Farrel og trommeslageren Alex Pettersen sørger de for at det svinger bag Ricks vokal og mundharpe. 

Rick Estrin blev vinder af den prestigetunge Blues Music Award for årets bedste blues mundharpespiller under en ceremoni i Memphis i fjor. The Nightcats er endnu en gang nomineret til «Band of the Year». I tillæg er Rick nomineret til «Entertainer of the Year» og Kid til «Guitar player of the Year». 

Nu kommer Rick Estrin & the Nightcats endelig på et sjældent Danmarksbesøg. Bandet har gennem 4 årtier rendyrket kunstarten: hvordan man sætter salen i kog. Nogle vil måske hævde at det er på grund af norske Kid Andersens fantastiske guitarspil og opfindsomme sceneoptræden. Men sagen er, at bandlederen og entertaineren Rick Estrin har en scenepersonlighed af et sjældent format. Og der er vel ingen som har så store lunger som Rick Estrin. Hans mundharpepræstationer er på højde med Mount Everest, så det er bare at skrue op for forventningerne når bandet kommer til landet.

Med sig har Rick & Co seneste album ”You Asked For It -Live” som udkom på Alligator Records for nylig. Albummet har fået fantastiske anmeldelser og det kommer helt sikkert til at koge på Stationen .

Rick Estrin - harp/vocal
Kid Andersen - guitar
Lorenzo Farrel - bas/keyboard
Alex Pettersen - trommer

 www.rickestrin.com

 

load more hold SHIFT key to load all load all