Torsdag 1. Juni • Posten, Østre Stationsvej 35, Odense
www.postenlive.dk
Billetpris: 220,- + gebyr 
http://www.billetlugen.dk

Fredag 2. Juni • Train, Tolbodgade 6, Aarhus
BLUES & GOSPEL NIGHT med RICK ESTRIN & BIG CREEK SLIM
www.train.dk  Billetpris: 270,- + gebyr 
http://www.ticketmaster.dk

Sprit nye cd “Joy 
Comes 
Back”
 på Blue 
Corn
 Records

Ruthie Foster (Houston,Texas) den officielle "Queen Of The Gospel-Blues" er det vindende og vokale kraftværk, som har en fantastisk evne til at indtage hele scenen, og der er virkelig fremdrift og sensualitet i “dronningen”.

Farvede sangerinder med en opvækst i gospeltraditionen har altid banet sig nådesløst vej til hjertekulen, selv på den køligste skandinav. Der er en dragende autencitet og et sjælefyldt nærvær i deres udtryk, som man kun kan gribes af. Men selv blandt disse dukker der af og til én op, som alligevel skiller sig ud med en sjælden stemme og karisma. Og her i særdeleshed fænomenet Ruthie Foster, som mangt en kritisk anmelder da også har sammenlignet med de allerstørste – Aretha og Ella.

 Ja, i denne liga er efternavne overflødige – og efter besøget i starten af juni vil mange danske blues og gospel elskere utvivlsomt også være på fornavn med multitalentet Ruthie.

Pigen der er født i beskedne Gause, Texas, og hvis mor opmuntrede datteren på enkleste vis med ordene: "Jamen så åbn da munden og syng pige". Det har hun så heldigvis gjort lige siden, hvilket har resulteret i 6 CD’er, samt en dobbelt live DVD, og via dem et utal af nomineringer og priser. Sidst en Blues Music Award som Koko Taylor Artist of the year, "Traditional Female Blues Artist of The Year", som hun nu har vundet de seneste 6 år. 

Ruthie ersangerinde med stort S, ligesom hun også er aldeles habil på både klaver og guitar. Hendes CD udgivelser og live shows en sprudlende afsøgning af grænserne mellem blues, gospel, roots, reggae, jazz og folkemusik. Elektrisk såvel som akustisk og med en garanti for at man undervejs får aktiveret hele følelsesregistret på overvældende vis.

Ruthie's historie er lige så bemærkelsesværdig som hendes talent, men har fra starten været centreret omkring musikken. Allerede som 14-årig blev hun solist i det lokale gospelkor, og da hun siden kom på college blev de daglige boglige studier suppleret med både musik og lydteknik, aften og nattetimer foregik syngende på små lokale klubber.

Som Ruthie selv beskriver det, bestilte hun nærmest intet andet end spise, sove, leve og drømme musik døgnet rundt. Og på et tidspunkt gik det op for hende, at hun stort set ikke kunne føre en samtale om andet og følte, at det var nødvendigt at træde et skridt tilbage for at se verden fra en anden vinkel og i et større perspektiv. Så hun påmønstrede flåden!

Men selv der kunne hun ikke gemme sig for musikken. For efter et par vers af "Red House" ved en julefest havnede hun straks i flådens 7-mands "Top 40 Band" – som altså så blev til 6 mand og 1 farvet kvinde.

Og før hun vidste af det, var hun endt i New York med en pladekontrakt for Atlantis Records – men blot for at konstatere at hendes musikalske hjerte ikke bankede i takt med den kommercielle pop, som selskabet forventede. Og da hendes aldrende mor, og oprindelige musikalske mentor, så blev syg – opfattede hun det som et klart vink om, at det var tiden til at drage hjem til rødderne i Texas. Og derfra banker hendes hjerte stadig. Ruthie og hendes band rejser heldigvis ofte verden rundt og deler deres talent og musikalske nærvær med os – og således i starten af juni.

Ruthie Foster Vocal/guitar
Larry Fulcher Bass
Samantha Banks Drums
   
Hjemmeside www.ruthiefoster.com
Facebook Fan site
   
Anmeldelse af det nye album Joy Comes Back
Youtube 1 Phenomenal Woman - "Live from Antones"
Youtube 2 War Pegs (Black Sabbath)
YouTube 3 To get the right sound for the title track of Joy Comes Back, RUTHIE went all the way back — to the tone and spirit of the New Hope Missionary Baptist Church, the small house of worship in Caldwell, Texas, that had nurtured her sound and her soul from the very beginning. 
load more hold SHIFT key to load all load all